ارزیابی ترکیبات شیمیایی و کاربردهای مختلف چای سفید

نوع مقاله : علمی پژوهشی

نویسندگان

کارشناس ارشد باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران

10.22092/rhsj.2025.360687.1035

چکیده

چای سفید یک چای کمیاب است که از همان گیاه (Camellia sinensis) تهیه می‌شود. این چای از جوانه‌های نقره‌ای و برگ‌های جوان گیاه چای گرفته می‌شود. برگ‌ها به صورت دستی برداشت شده، سپس بعد از مرحله پلاس خشک شده و فرآیند تخمیر در آن صورت نمی‌گیرد. چای سفید کمترین میزان فرآوری را در بین تمام چای‌های موجود در بازار را دارا است. حداقل فرآوری، منجر به حفظ مقادیر زیاد محتویات فیتوشیمیایی آن می‌شود که مزایای سلامتی بسیاری را به همراه دارد. چای سفید به عنوان یک چای جدید حاوی دامنه وسیعی از ترکیبات مفیدی از قبیل آنتی‌اکسیدان‌ها، ترکیبات ضد میکروبی و ضد سرطانی می‌باشد. نام چای سفید نیز برگرفته از خواص ظاهری این چای است به دلیل آنکه با کرک‌های سفیدی پوشیده شده است. در این پژوهش به خواص چای سفید، مقایسه آن با انواع چای موجود دیگر، ترکیبات موجود در چای سفید و نقش این ترکیبات در سلامتی انسان پرداخته شده است و مروری کلی بر مبدا، فرآوری، فیتوشیمی و فواید بالقوه ترویج سلامت چای سفید را ارائه می‌دهد. چای سفید دارای خواص دارویی بسیاری می‌باشد و به دلیل دارا بودن خواص دارویی زیاد هست که از چای سفید به عنوان گنجینه‌ گرانبها و نفیس علم پزشکی یاد می‌شود.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Evaluation of Chemical Composition and Different usages of White Tea

نویسندگان [English]

  • Jalal Omidi
  • Samaneh Abdolmohammadi
Master of Science Horticulture, Faculty of Agriculture, Guilan University, Rasht, Iran
چکیده [English]

White tea is a rare tea that is obtained from the silver buds and young leaves of the tea plant (Camellia sinensis). The leaves are harvested manually, then dried after the withering process, and the oxidation process does not take place. White tea has the shortest processing time compared to other types of tea. This issue leads to maintaining large amounts of phytochemical contents of this type of tea, which brings many health benefits. White tea contains a wide range of useful compounds such as antioxidants, antimicrobial and anticancer compounds. The name of white tea is derived from the appearance of this tea because it is covered with white fluff. In this study, the properties of white tea, its comparison with other types of tea, the compounds found in white tea and the role of these compounds in human health have been discussed, and it provides an overview of the origin, processing, phytochemistry and potential health benefits of white tea. White tea has many medicinal properties and for this reason it is known as a precious and exquisite treasure of medical science.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Antioxidants
  • Polyphenols
  • Medicinal properties
  • Catechin